Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Крехко джоланче със зеленчуци в гювеч
Крехко джоланче
Свинското е едно от най-употребяваните меса у нас. Любимо на мнозина – чистото и натурално свинско месо е просто незаменимо. Добре приготвено с подходящите зеленчуци и подправки прясното свинско месо носи безброй ползи на организма.
Ето нашето бързо, лесно, леко и вкусно предложение, с което ще си оближете пръстите.
Необходими продукти:
1 кг. свински джолан
1 кг. пресни картофи
1 кг. хрупкави моркови
1 кг. сочен лук
500 гр. гъби
ароматен зехтин или олио
подправки: черен пипер, розмарин, дафинов лист
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се измиват, обелват, почистват и се слагат цели в кален гювеч. Отгоре се слагат джоланчетата и подправките. Сипвате вода да не ги покрива, добавяте мазнина и захлупвате. Слагате гювеча във фурната и я включвате тогава. Печете на 300 градуса за 2.5 – 3 часа.
Добър апетит!