свинско джоланче в гювеч

Крехко джоланче със зеленчуци в гювеч

Крехко джоланче

Свинското е едно от най-употребяваните меса у нас. Любимо на мнозина – чистото и натурално свинско месо е просто незаменимо. Добре приготвено с подходящите зеленчуци и подправки прясното свинско месо носи безброй ползи на организма.

 

Ето нашето бързо, лесно, леко и вкусно предложение, с което ще си оближете пръстите.

 

Необходими продукти:

1 кг. свински джолан

1 кг. пресни картофи

1 кг. хрупкави моркови

1 кг. сочен лук

500 гр. гъби

маслини каламон

ароматен зехтин или олио

сол

подправки: черен пипер, розмарин, дафинов лист

 

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се измиват, обелват, почистват и се слагат цели в кален гювеч. Отгоре се слагат джоланчетата и подправките. Сипвате вода да не ги покрива, добавяте мазнина и захлупвате. Слагате гювеча във фурната и я включвате тогава. Печете на 300 градуса за 2.5 – 3 часа.

Добър апетит!