Тажин по тунизийски

Тажин по тунизийски

Името на ястието идва от съда, в който се приготвя. В него най-често се готви пилешко, агнешко, говеждо.

Богатия вкус идва от добавянето на екзотични подправки и ароматни зеленчуци.

 

 

 

 

 

Продукти

400 гр. смляно или ситно накълцано пилешко филе
1 глава лук
4 картофа
1 голяма връзка магданоз
12 яйца
200 гр. кашкавал
сол
кимион

 

Приготвяне:

Катофите се нарязват на дребни кубчета и се запържват до златисто, след което се отцеждат от мазнината.
В същото олио се запържва месото с лука, слагат се катофките, солта, кимиона и магданоза за 1 – 2 мин.
После се разбиват яйцата като за омлет с настъргания кашкавала и се смесват с останалите продукти. Слага се в намаслен глинен съд или  тавичка и се пече на 230° за 30 минути. След изпичане се оставя почти да изстине, реже се на квадрати и се сервира със салата.