Тиквена супа с батат и кокосова сметана

Тиквена супа с батат и кокосова сметана

Необходими продукти

1 супена лъжица зехтин

100 гр лук

350 гр батат

300 гр тиква цигулка

3/4 ч.л. сол

3/4 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л.  смляно индийско орехче

1/2 ч.л. смлян джинджифил

1/8 ч.л. смлян карамфил

700 мл зеленчуков бульон

160 мл кокосова сметана

печени тиквени семки

прясно смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина в тенджера на среден огън. Нарязваме лука на дребно и го поставяме в сгорещената мазнина за около 5-6 минути или докато добие златист цвят. Тиквата и батата нарязваме на кубчета и заедно с всички подправки и бульона, добавяме към лука. Варим за около 20 мин., до омекване на зеленчуците. Сваляме от котлона и пасираме до гладкост. Добавяме кокосовата сметана и сервираме като поръсваме малко тиквени семки и прясно смлян черен пипер.