Тиквена супа с батат и кокосова сметана
Тиквена супа с батат и кокосова сметана
Необходими продукти
1 супена лъжица зехтин
100 гр лук
350 гр батат
300 гр тиква цигулка
3/4 ч.л. сол
3/4 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/8 ч.л. смлян карамфил
700 мл зеленчуков бульон
160 мл кокосова сметана
печени тиквени семки
прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне
Загряваме зехтина в тенджера на среден огън. Нарязваме лука на дребно и го поставяме в сгорещената мазнина за около 5-6 минути или докато добие златист цвят. Тиквата и батата нарязваме на кубчета и заедно с всички подправки и бульона, добавяме към лука. Варим за около 20 мин., до омекване на зеленчуците. Сваляме от котлона и пасираме до гладкост. Добавяме кокосовата сметана и сервираме като поръсваме малко тиквени семки и прясно смлян черен пипер.