Топ 5 потенциални ползи от кокосовите орехи

Топ 5 потенциални ползи от кокосовите орехи

?Кокосът е плод на кокосовата палма (Cocos nucifera), който обикновено се използва за вода, мляко, масло и вкусното му „месо“.
Кокосовите дървета се считат за най-естествено разпространеното овощно дърво на планетата и са родом от Югоизточна Азия и островите между Индийския и Тихия океан.
Днес кокосовите орехи се култивират по целия свят и стават все по-популярни заради техния вкус, кулинарна употреба и много потенциални ползи за здравето.
А ние ти предлагаме ❗️топ 5❗️потенциални ползи от кокосовите орехи, заедно с някои прости начини да ги добавиш към своя хранителен режим.
? За разлика от много други плодове с високо съдържание на въглехидрати, кокосовите орехи осигуряват предимно мазнини. Те също така съдържат протеини, няколко важни минерала и малки количества витамини от група В.
Минералите в кокоса участват в много функции в твоето тяло. Кокосовите орехи са особено богати на манган, който е от съществено значение за здравето на костите и метаболизма на въглехидратите, протеините и холестерола.
Те също така са богати на мед и желязо, които помагат за образуването на червени кръвни клетки, както и на селен, важен антиоксидант, който защитава твоите клетки.
? Кокосовото масло има доказан антибактериален ефект
? Спомага за контрола на кръвната захар
? Съдържа мощни антиоксиданти
? Лесен за добавяне към твоя хранителен режим – кокосови стърготини, флейки, брашно, масло и др.