Задушени пъдпъдъци със зеленчуци

Месото от пъдпъдък е едно от най-чистите меса. По отношение на мазнините и аминокиселините е балансирано, а по хранителни и вкусови качества превъзхожда пилешкото. С пъдпъдъци може да приготвите голямо разнообразие от ястия. Предлагаме ви нашата изпитана, лесна и вкусна рецепта.

 

Продукти:

3 пъдпъдъка
1 малка глава целина
2 глави сочен лук
2 хрупкави моркова
150 мл. червено вино
зеленчуков бульон
2 дафинови листа
сол на вкус
олио

Начин на приготвяне:

За да станат крехки може първо да мариновате пъдпъдъците за 2 ч. в зехтин, лук, чесън и вино. След това ги подсушете и запържете до златисто. Нарежете и добавете лука, целината и моркова. След като се задушат добавете виното, разтворения във малко вода бульон и се захлупва да се задушава на тих огън 30 минути. Може да поднесете с картофено пюре.

Добър апетит!