Зимна супа с кисело зеле и свинско

Зимна супа с кисело зеле и свинско

 

Ето и една традиционна рецепта за ценителите на родния вкус! 

 

 

?Необходими продукти:

400 г кисело зеле

300 г свинско месо

60 г ориз

2 стръка праз лук

2 сухи чушки

4 скилидки чесън

700 мл сок от кисело зеле

60 г олио

 

?Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно празия лук.

Месото нарежете на хапки, а киселото зеле на ивички. Загрейте олиото и в него запържете леко месото, за да се запечата. Налейте от зелевия сок, 300 мл вода и прибавете всички останали продукти без чесъна и празия лук. След като всичко е готово, около 10 минути преди да се махне супата от котлона, прибавете праза, а 5 минути преди края и нарязаните на ситно скилидки чесън.