Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Каша от коприва с яйца и орехи
Необходими продукти за 4 порции
- 1 кг коприва
- 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
- 125 г масло
- 60 г брашно
- 100 г орехови ядки, едро смлени
- 4 яйца
- 1 ч. л. сол
Начин на приготвяне
1. Копривата се измива добре и се попарва за 3-5 мин. във вряща подсолена вода. Изцежда се и се нарязва.
2. Маслото се разтопява и в него се запържва лукът, прибавя се брашното, копривата и се залива с гореща вода (около 800 мл). Бърка се докато се получи умерено гъста каша. Слагат се орехите и кашата се оставя да поври 5 минути. Подправя се на вкус с лимонов сок и пипер.
3. Готовата каша се изсипва в тава, отгоре се чукват яйцата и се слагат във фурната да се забулят.
Източник: www.menumag.bg