Щрудел
За около 12 порции
Продукти:
1 пакет тънки кори
80-100 гр. масло
200 гр. захар
4 – 5 ябълки
1 суп. лъж. канела
2 суп. лъж. галета /по желание шепа орехи, шепа стафиди/
Пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Ябълките се обелват и рендосват. Прибавя се към тях захар, канела и галета, както и орехите и стафидите. Всичко се разбърква много добре. Фурната де загрява до 180 градуса. Маслото се разтопява на котлона, голяма квадратна плоска тава се намазва с масло.
Вземат се 2 от корите заедно, поставя се плънката, като се разстила на тънко до средата на корите, останалата част до края на корите се намазва с масло. Завива се на руло и се поставя в намазаната тава.
Така подредените рула се намазват и останалото масло и се поставят да се пекат за около 30 мин. в загрятата фурна.
След като са готови се изваждат и наръсват с пудра захар.