Щрудел

 

 

За около 12 порции

 

 

 

 

 

Продукти:

1 пакет тънки кори

80-100 гр. масло

200 гр. захар

4 – 5 ябълки

1 суп. лъж. канела

2 суп. лъж. галета /по желание шепа орехи, шепа стафиди/

Пудра захар за поръсване

 

Приготвяне:

Ябълките се обелват и рендосват. Прибавя се към тях захар, канела и галета, както и орехите и стафидите. Всичко се разбърква много добре. Фурната де загрява до 180 градуса. Маслото се разтопява на котлона, голяма квадратна плоска тава се намазва с масло.

Вземат се 2 от корите заедно, поставя се плънката, като се разстила на тънко до средата на корите, останалата част до края на корите се намазва с масло. Завива се на руло и се поставя в намазаната тава.

Така подредените рула се намазват и останалото масло и се поставят да се пекат за около 30 мин. в загрятата фурна.

След като са готови се изваждат и наръсват с пудра захар.

shtrudel