Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Защо трябва да консумираме по-често патешко месо?

Защо трябва да консумираме по-често патешко месо


Патицата е добър източник на селен, важен антиоксидант, който може да помогне за предотвратяване увреждането на клетките и за борба с възпаленията, а те са от съществено значение за здравата имунна система.

Докато мазната риба се счита за основен източник на омега-3 мастни киселини, патицата също съдържа тези полезни за сърцето киселини. Яденето на патица (и други видове домашни птици), вместо пържола и други меса с високо съдържание на наситени мазнини, оказва положително влияние на здравето при хора с риск от сърдечно-съдови заболявания. Освен това, патицата осигурява приблизително толкова желязо, колкото червеното месо, значително повече, отколкото получавате от пилешкото.

Консумирането на достатъчно количество селен, който се съдържа в патешкото месо, е важно за здравето на щитовидната жлеза.

Някои изследвания показват, че консумацията на животински протеин, включително патица, може да подобри костната плътност и сила .