Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Крем супа от карфиол
[fbsharelike]
За 5-6 порции
Продукти:
600 гр. карфиол /около половин глава/
2 картофа
Масло 25 гр.
Прясно мляко 250 гр.
Сол
Кимион 2 с. л.
Вода около 1.250 л
1 кубче зеленчуков бульон
Приготвяне:
Измитият, почистен и накъсан на розички карфиол, заедно с обелените и нарязаните на парчета картофи се пускат в гореща, леко подсолена вода и се сваряват за около 20 мин. Прибавя се кубче зеленчуков бульон, карфиолът и картофите се пасират с пасатор, прибавя се бучката масло, прясното мляко и се оставя отново да заври. Подправя се с кимион и 1 суп. лъж. брашно, след около 1-2 мин. се маха се от котлона.