Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Пюре от карфиол с чесново масло

Пюре от карфиол с чесново масло

карфиол 1 глава
овче крема сирене 1 бр
чесън-скилидка 1 бр.
розмарин 1 стрък
сол и черен пипер
масло 0,05 кг

Измиваме розичките карфиол и ги слагаме в тенджера с топла вода. След завиране са необходими 5-10 минути, за да се сготви карфиола. Междувременно задушаваме скилидката чесън, нарязана на ситно или пресована, в маслото за 1 минута. Когато карфиолът е сварен, отцеждаме и пасираме с листенцата розмарин, чесновото масло, крема сиренето, сол и черен пипер.
Ще сготвиш приблизително: 1 кг
Трудно ли е за приготвяне: Не ★★☆☆☆
Ще са ти необходими: 15 минути
Нещо по-специално при приготвянето: не