Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Защо трябва да консумираме по-често патешко месо?
Защо трябва да консумираме по-често патешко месо
Патицата е животински протеин, който осигурява някои от най-полезните хранителни вещества често срещани в червеното месо (като желязо), но без толкова наситени мазнини.
Подсилва имунната система
Патицата е добър източник на селен, важен антиоксидант, който може да помогне за предотвратяване увреждането на клетките и за борба с възпаленията, а те са от съществено значение за здравата имунна система.
Намалява риска от сърдечни заболявания
Докато мазната риба се счита за основен източник на омега-3 мастни киселини, патицата също съдържа тези полезни за сърцето киселини. Яденето на патица (и други видове домашни птици), вместо пържола и други меса с високо съдържание на наситени мазнини, оказва положително влияние на здравето при хора с риск от сърдечно-съдови заболявания. Освен това, патицата осигурява приблизително толкова желязо, колкото червеното месо, значително повече, отколкото получавате от пилешкото.
Поддържа здравето на щитовидната жлеза
Консумирането на достатъчно количество селен, който се съдържа в патешкото месо, е важно за здравето на щитовидната жлеза.
Предпазва костите
Някои изследвания показват, че консумацията на животински протеин, включително патица, може да подобри костната плътност и сила .