Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Супа от киселец и лапад по овчарски
Продукти:
- 2 шепи киселец
- 1 връзка лапад
- 1 глава кромид лук
- хлебни трохи от 3 филии стар хляб
- 40 г краве масло
- 500 мл вода
- 500 г разредено кисело мляко
- магданоз
- сирене
- сол
Приготвяне:
• Киселецът и лападът се почистват и се измиват.
• Нарязват се и се оставят да се отцедят.
• Трохите от хляба се изпържват в маслото.
• Към тях се прибавят нарязаните киселец и лапад.
• Заливат се с 500 мл вода и се кипват.
• Добавя се лукът, ситно нарязан.
• Супата от киселец и лапад по овчарски се вари 10 минути, след което се посолява на вкус.
• Застройва се с разредено кисело мляко.
• Прибавят се настъргано на ренде сирене и ситно нарязан магданоз.