Копривена чорба

Копривена чорба

Рецепта за едно леко, вкусно и полезно пролетно ястие!

 

 

 

 

 

 

 

Необходими продукти:

Коприва 300 грама

пресен лук 1 връзка

моркови 1 брой

ориз 1/2 кафена чаша

домати 1 брой

джоджен 1 чаена лъжица

червен пипер 1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте копривата.

Почистете и нарежете моркова и лука на дребно.

Запържете ги в 3-4 супени лъжици сгорещено олио в тенджерата, в която ще варите супата.

Щом поомекнат, добавете към тях копривата и разбъркайте добре.

Прибавете около 1,5 литра вода.

Щом супата заври, овкусете с подправките.

Оставете да поври 10-15 минути.

След това добавете към нея предварително измития и почистен ориз, а след още 5 минути и доматите.

Оставете супата да поври до пълното сваряване на ориза.