Колко са ползите от честата консумация на хинап?

Хинапът съдържа“Минералът на сърцето“

Отговорът ни е МНОГО.

Хинапът е дърво или храст с височина до 8 м, което дава плодове през септември – октомври.  Хинапът е извествен като „гръден плод“, в Китай, защото се забелязва изключително ниска заболеваемост на дихателните пътища в районите, в които вирее.

В плодовете се съдържат изключително много ценни минерали, като калций, магнезий, калий, желязо, кобалт, цинк,фосфор и др. Калия е познат като „минералът на сърцето“. Помага за нормалното функциониране на сърдечносъдовата система, бъбреците, подпомага мозъчната дейност. За лечебни цели всички части на растението са изключително полезни. Естествено към плодовете на растението е насочен най- големият интерес.

На вкус те са с леко сладко- кисел вкус на светлозелената, а в месестата част са с хлебна консистенция. В плодовете на растението се съдържа пектин, при неговата честа консумация ежедневно около 5-6г нивото на холестерола спада с 18% само за няколко месеца.

Друг огромен плюс от консумацията на хинапа е нормализирането на кръвната захар, като само трябва да се приемат една чаша пресни плодове в рамките на една седмица. А, В1, В2, В3, В5, В6, В9, С, Р, са жизненоважните за човешкия организъм витамини, които се сържат в лековитото дърво.

В 100 г хинап се съдържат 1700 мг витамин С, което превъзхожда с 10 пъти първенците като лимоните, портокалите и кивито. Кинапът спомага и за противодействието на свободните радикали в организма, с които се придава еластичност на кръвоносните съдове и стабилизиране на кръвното налягане.

Вземи своята доза здраве.

Купи хинап.