Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Агнешко със спанак и ориз
Търсите идея за празничната трапеза?
Агнешкото е традиционно ястие за Гергьовден. Затова сме ви подготвили една рецепта за агнешко със спанак и ориз.
Необходими продукти:
500-600 г агнешко месо
2 глави лук или 1 връзка зелен лук
1 ч.ч. ориз
500 г спанак
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. джоджен
сол
2-3 бр. домати
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на порции и го сварете.
Прецедете бульона.
Задушете ситно нарязания лук в малко олио, вода и сол.
Когато омекне добавете измития и почистен ориз и го запържете леко.
Добавете и червения пипер.
Прибавете 4 ч.ч. от бульона, месото и нарязания спанак.
Когато оризът стане готов добавете и нарязаните на дребно домати.
Варете докато не омекнат.
Накрая прибавете и джоджена.