Агнешко със спанак и ориз

Търсите идея за празничната трапеза?

Агнешкото е традиционно ястие за Гергьовден. Затова сме ви подготвили една рецепта за агнешко със спанак и ориз.

 

 

 

 

 

 

Необходими продукти:

500-600 г агнешко месо

2 глави лук или 1 връзка зелен лук

1 ч.ч. ориз

500 г спанак

1 ч.л. червен пипер

1 с.л. джоджен

сол

2-3 бр. домати

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на порции и го сварете.

Прецедете бульона.

Задушете ситно нарязания лук в малко олио, вода и сол.

Когато омекне добавете измития и почистен ориз и го запържете леко.

Добавете и червения пипер.

Прибавете 4 ч.ч. от бульона, месото и нарязания спанак.

Когато оризът стане готов добавете и нарязаните на дребно домати.

Варете докато не омекнат.

Накрая прибавете и джоджена.