Баница със спанак

Баницата със спанак е идеална за всяко хранене и е една от любимите видове баници на българите през пролетта. Тя съчетава два традиционни вкуса – на сиренето и свежия спанак. Резултатът е познат и обичан, и най-вече – лесен за постигане.
Необходими Продукти:
400 г кори за баница
1 кг. спанак
500 г. сирене
4 яйца
20 г. краве масло
½ ч.л. хлебна сода
?️ Начин на приготвяне:
Измийте спанака, почистете го и нарежете на дребно.
Разтопете маслото в тиган и добавете нарязания спанак, задушете го за 4-5 минути. След като го задушите, свалете го от огъня и изчакайте да изстине.
В дълбок съд разбъркайте яйцата, киселото мляко, сиренето и содата. Към тази смес добавете и задушения спанак и отново разбъркайте.
Намажете тава с маслото, след което сложете два листа кори. Върху корите слагайте от плънката, след което отново две кори и отново плънка. Повтаряте докато плънката свърши и завършете с кори. Намажете горните кори с масло и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.