Бисквитки с лешниково брашно и мед
Бисквитки с лешниково брашно и мед
Необходими продукти
1 ч.ч. несолено масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. мед
2 яйца
1/2 ч.ч. лешниково брашно
1/2 ч.ч. брашно от лимец
2 ч. л. ванилов екстракт
1 ч. л. сода бикарбонат
1/4 ч. л. сол
3 ч.ч. овесени ядки
1/2 ч.ч. едро смлени лешници
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180*. В плитка тавичка поставете хартия за печене.
**Съвет: извадете яйцата и маслото от хладилника около 30-45 минути преди да започнете да печете, за да достигнат стайна температура.
Разбийте маслото и захарта с миксер. Разбъркайте на средна скорост, докато сместа стане светла и кремообразна, това ще отнеме около 2 минути.
Добавете яйцата, едно по едно, като разбърквате след всяко добавяне.
Добавете меда и ванилията, разбъркайте, докато се смесят.
Добавете лешниковото брашно, брашното от лимец, содата и солта. Разбъркайте, докато се смесят добре.
Добавете овесените ядки и смлените лешници. Смесете до сравнително хомогенна смес.
Загребвайте една голяма супена лъжица тесто и поставете върху хартията за печене на равномерно разстояние. Печете за около 8-10 минути, докато бисквитките станат златистокафяви.