Грейпфрутът – ествественият имуностимулант в борбата с вирусите

Грейпфрутът – ествественият имуностимулант в борбата с вирусите

Цитрусите имат изключително много полезни свойства. Редовната им консумация спомага за намаляването на риска от заболявания и най- вече действа като профилактика срещу много болести. Цитрусите са един от главните източници на витамин С за организма, като също така в себе си съдържат витамини от група В, А, Е, PP, фолиева киселина, антиоксидантни и бета-каротин.

Един от тези полезни цитруси е грейпфрута, които е наричан още естественият диуретик.

Една от ползите на грейпфрута е, че спомага за поддържане на килограмите, защото не съдържа в себе си захари. Ниригенинът, който се съдържа в грейпфрута спомага дори за намаляване на теглото. В цитруса се съдържа и пектин, които намалява холестерола. Приемайки грейпфрут подпомагате на тялото си да отделя по- малко около литър и половина рН в уруната. Благодарение на едно от съединенията в цитруса, хората, които консумират грейпфрут са с по- нисък риск от получаване на исхемичен инсулт. Водата и фибрите от своя стана подпомагат работата на хранителния тракт и ни защитават от констипация. Цитрусите като цяло са едни от най- богатите плодове, защото съдържа в себе си 128% от препоръчителната доза на витамин С. Благодарение на този витамин тялото има естествен начин да се предпази от развиването на астма. Подобно на динята и краставицата има хидратиращо действие благодарение на голямото количество вода. Много хора използват и аромата на грейпфрута, за релаксация и намаляване на нивото на стреса.

Тези причини са едни от главните, заради които е препоръчителна ежедневната употреба на грейпфрута. Той е естествена съставка в борбата с вирусите през този сезон.