Есенна салата с пиле

Различната есенна салата
Необходими продукти:
1 брой пилe
2-3 стръка пресен лук
3 стръка целина
1 чаена чаша краве кисело мляко
1 чаена чаша майонеза
1 кафеена чашка био орехи
3 щипки млян черен пипер
1 щипка кафява захар
сок от половин лимон
3-4 щипки хималайска сол
няколко листа дафинов лист
Начин на приготвяне:
Приготвянето на тази есенна салата започва със сваряване на пилето, като в тенджерата добавяме няколко листа дафинов лист. След като месото изстине се обезкостява и се нарязва на ситни кубчета.Също така нарязваме стръковете целина, пресния лук и на ябълката сещо на кубчета с размерите на пилешкото. Зелената ябълка придава различен леко кисел вкус, която я прави идеална комбинация с месо в салатата. Към сместа добавяме счуканите орехи. Дресинга за тази салата се приготвя като смесим и разбъркаме добре киселото мляко, майонезата, пипера, солта, захарта и лимоновия сок. За най- добър вкус се препоръчва да се остави в хладилник за няколко часа, за да може парченцата месо, ябълката и целината да се овкусят със соса.
Може да украсите салатата със зрънца черно грозде, но също така може да се консумира и като сандвич.