Есенна салата с пиле

Различната есенна салата

 

Необходими продукти:

1 брой  пилe

1 био зелена ябълка

2-3 стръка пресен лук

3 стръка целина

1 чаена чаша краве кисело мляко

1 чаена чаша майонеза

1 кафеена чашка био орехи

3 щипки млян черен пипер

1 щипка кафява захар

сок от половин лимон

3-4  щипки хималайска сол

няколко листа дафинов лист

Начин на приготвяне:

Приготвянето на тази есенна салата започва със сваряване на пилето, като в тенджерата добавяме няколко листа дафинов лист.  След като  месото изстине се обезкостява и се нарязва на ситни кубчета.Също така нарязваме стръковете целина, пресния лук и на ябълката сещо на кубчета с размерите на пилешкото. Зелената ябълка придава различен леко кисел вкус, която я прави идеална комбинация с месо в салатата. Към сместа добавяме счуканите орехи. Дресинга за тази салата се приготвя като смесим и разбъркаме добре киселото мляко, майонезата, пипера, солта, захарта и лимоновия сок. За най- добър вкус се препоръчва да се остави в хладилник за няколко часа, за да може парченцата месо, ябълката и целината да се овкусят със соса.

Може да украсите салатата със зрънца черно грозде, но също така може да се консумира и като сандвич.