Класически Фиш енд чипс
Класически Фиш енд чипс
Необходими продукти:
6 филета от атлантическа треска
3 чаши оризово брашно
1 с.л. бакпулвер
2 ч.л. сол
черен пипер на вкус
350 мл бира
1 голямо яйце
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесваме 2 ½ чаши от оризово брашно, бакпулвер, сол и черен пипер. В малка купа разбиваме яйцето и го добавяме към брашнената смес заедно с бирата. Смесваме добре. Добавяме още бира, ако е необходимо, за да оформим гладко тесто с гъстотата на боза.
Останалата ½ чаша оризово брашно поставяме в широка купа или по-дълбока чиния. Овалваме филетата треска в оризовото брашно и след това потапяме в тестото.
Внимателно поставяме филетата в сгорещено олио и пържим за около 5 минути или до златисто кафяво. Изваждаме изпържените филета и ги поставяме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Посоляваме леко.
Най-подходящата гарнитура са пържени картофки!