Кюфтенца от кестени

Ето, че се появиха и вкусните кестени. Освен традиционните печени и варени ви даваме идея за едно различно предястие или мезе.

Кюфтенца от кестени

Продукти:

1 кг кестени

1 с.л. масло

1 жълтък

100 гр галета

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Кестените се сваряват и докато са още горещи се почистват от ципите и се пасират. Към тях се добавят маслото, част от галетата, жълтъка, сол и черен пипер. Получената хомогенна смес се слага на водна баня, при непрекъснато бъркане, докато се сгорещи хубаво. Маха се от огъня и като изстине се оформят кюфтенцата, които се овалват в галета и се оставят за около 1 час в хладилник. Пържат се в голямо количество и много горещо олио.

Добър апетит!