Квасеният хляб
Квасеният хляб не е просто нещо, с което да се нахраниш, той е

ЖИВА

храна. Квасеният хляб е алкална, диетична храна и пробиотик
https://bit.ly/3JM7C3A
И е стойностно по-различен от себеподобните си в пликче, които си виждал в супермаркета. Ето защо


Занаятчийският собственоръчно приготвен квас съдържа млечно-кисели бактерии

Квасът се храни ежедневно, отглежда се при оптимални условия, влияе се от околната среда и условията около него – той е ЖИВ. Често е пренасян с години във фамилиите на хлебари, а квасеният хляб има важно място в народната традиция.

Квасеният хляб ферментира 24-48 часа. Това време, освен че ни учи на търпение, гарантира процесите, които превръщат хляба в жива, обогатяваща храна.

Въглехидратите се разграждат многократно по време на ферментацията до прости захари (☛нисък гликемичен индекс на хляба) – енергията се отделя по-бавно в организма и не повишава рязко кръвната захар т.е. хлябът е

диетичен

.

Квасът разгражда глутена, създава алкална среда в човешкия организъм и не натоварва храносмилането, а помага за усвояване на полезните вещества.
А що се отнася до вкуса…Хрупкава, карамелизирана коричка. Мека, влажна, шуплеста, красива средина.