Mексикански ориз с домати

Научи тайната на приготвянето на перфектен мексикански ориз у дома. Ако искаш нещо по-различно, тази рецепта става страхотно и с кафяв ориз!
Необходими продукти:
2 домата
1 глава лук
70 г олио
370 г дългозърнест, басмати бял ориз или кафяв ориз
4 скилидки чесън
1 -2 чушки
470 г пилешки бульон
1 с.л. доматена паста
Лимонови резенчета за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170°C. В блендер пюрирайте доматите и лука до гладкост. Отделете 2 чаши от пюрето. Загрейте добре олиото в голяма тенджера. Добавете ориза и 2-те чаши от пюрето, като разбърквате често, до светло златист цвят- около 10 – 15 минути. Добавете чесъна и лютите чушки и разбъркайте за около 15 секунди. Добавете още от доматеното пюре, бульона, лъжицата доматена паста и 1 ½ ч.л. сол. След като кипне, покрийте и печете, докато оризът омекне и течността се абсорбира за около 30 минути. Разбъркайте един път, по средата на готвенето. Добавете кориандър или магданоз и подправете на вкус със сол и черен пипер.
?? Сервирайте с лимонови резенчета.