Mексикански ориз с домати

Научи тайната на приготвянето на перфектен мексикански ориз у дома. Ако искаш нещо по-различно, тази рецепта става страхотно и с кафяв ориз!

Необходими продукти:

2 домата

1 глава лук

70 г олио

370 г дългозърнест, басмати бял ориз или кафяв ориз

4 скилидки чесън

1 -2 чушки

470 г пилешки бульон

1 с.л. доматена паста

Сол

Черен пипер млян

Магданоз

Лимонови резенчета за сервиране

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 170°C. В блендер пюрирайте доматите и лука до гладкост. Отделете 2 чаши от пюрето. Загрейте добре олиото в голяма тенджера. Добавете ориза и 2-те чаши от пюрето, като разбърквате често, до светло златист цвят- около 10 – 15 минути. Добавете чесъна и лютите чушки и разбъркайте за около 15 секунди. Добавете още от доматеното пюре, бульона, лъжицата доматена паста и 1 ½ ч.л. сол. След като кипне, покрийте и печете, докато оризът омекне и течността се абсорбира за около 30 минути. Разбъркайте един път, по средата на готвенето. Добавете кориандър или магданоз и подправете на вкус със сол и черен пипер.

🍚🍋 Сервирайте с лимонови резенчета.