Мусака с паста и кайма

Обичате ли мусака? А паста?

Ето нашето комбинирано предложение за вас, приготвено само с чисти и натурални продукти. Мусаката е изключително вкусно и леко ястие.

 

Продукти за мусаката:

500 гр. паста – макарони
500 гр. свинска кайма
350 мл. доматен сок
1 глава лук
40 мл. зехтин
1 връзка магданоз
черен пипер
босилек
чесън
сол

За заливката:

3 яйца
200 гр. кисело мляко
2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Сварявате макароните във вряща подсолена вода и ги отцеждате. Чесънът и лука нарязвате на ситно и запържвате заедно с каймата. Прибавяте доматения сок, солта, черния пипер и подправките. Оставяте да поври за 10 тина минути на слаб огън. Сипвате макароните в тавичка и добавяте една чаша вода, отгоре сипвате каймата и разбърквате. Печете 30 минути в загрята фурна на 200 градуса. Разбийте яйцата, киселото мляко и брашното за заливката и 15 минути преди да е готова мусаката я залейте и печете до зачервяване.
Поръсете с магданоз и поднесете.

Добър апетит !