Пълнени чушки с боб

Пълнени чушки с боб

Една по-интересна рецепта за постно ястие, която да приготвите в навечерието на коледните празници! Вкусно, традиционно и различно!  ?

 

 

 

 

 

 

?Необходими продукти:

1 ч.ч. боб

2 глави лук

10 сухи чушки

1/2 к. ч. олио

1 ч. л. джоджен

1 ч. л. червен пипер

 ?Начин на приготвяне:

Сложете бобът да заври. Оставете го да омекне. Обелете и нарежете лука на дребно. Залейте чушките с топла вода. Задушете лука в дълбок съд. Щом бобът е полусварен го отцедете от водата и го добавете към задушения лук, разбъркайте за още 3-4 минути. Свалете сместа от котлона, добавете подправките и 1 чаена лъжица сол. Разбъркайте добре. Отцедете чушките от водата и с помощта на чаена лъжица пълните бобената смес в чушките. Пълните с боб чушки наредете в тава. Прибавете 1 чаена чаша вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.