Вкусни палачинки за закуска!
Какво ни е необходимо:
домашни яйца – 2 бр.
натурално прясно мляко – около 400 мл
истинско брашно – 2 ч.чаши
натурална сол – на вкус
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.
Загрейте тигана. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана. Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата се изпичат и се повдигнат, палачинката е готова.
За да станат още по-вкусни, може да използвате от нашето висококачествено прясно мляко, а за да добавите по-интересен вкус, можете да сервирате палачинките с някое от нашите сладка!
Добър апетит!