Копривена супа

Супата от коприва е едно истинско пролетно зелено ястие. Тя е изпълнена с витамини, правейки я изключително полезна, а специфичният ѝ аромат и вкус са обичани и разпознаваеми. Представяме ви една рецепта за такава, която идва на вашата трапеза директно от Пловдив!

Необходими Продукти:

 

400 г коприва

3 с.л. олио

1 глава лук

4 с.л. ориз

1 с.л. брашно

1 с.л. червен пипер

½ ч.л. черен пипер

Сол

 

🍽️ Начин на приготвяне:

 

Измийте копривата, изцедете я и я нарежете на стръкчетата около 2 см. На не много силен котлон запържете ситно нарязаната глава лук до златисто. Добавете брашното и го запържете до розово, тогава сложете и червения пипер, разбъркайте и преместете от огъня. Добавете копривата и черния пипер, разбърквайте, сипете половин чаша топла вода, сложете отново на котлона и задушете леко. След като копривата омекне, долейте от тенджерата с топла вода и посолете. Като заври, добавете ориза и варете до готовност. Сервирайте с лъжица кисело мляко.