Свинско с леща

Супата от леща не е единствения начин да се насладите на традиционното вариво. Знаете ли, че тя допълва перфектно вкусовите качества на свинското месо и се съчетават чудесно с доматен сок? Ето я рецептата за леща като основно ястие със свинско, която още не сте пробвали.

 

Необходими Продукти:

 

400 г свинско месо

1 ½ ч. леща

1 морков

½ глава целина

1 глава лук

½ ч. доматен сок

1 ч.л. сол

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. чубрица

 

Начин на приготвяне:

Накиснете лещата в подсолена вода от вечерта. Отцедете и измийте лещата през гевгир. Нарежете свинското на кубчета и го сложете в тенджерата. Налейте вода, за да покрие месото и го захлупете. Варете на слаб огън за около 40 минути, след което отцедете свинското от бульона. Почистете зеленчуците, нарежете лука на дребно, а останалите на кубчета. В тенджера сложете лещата, нарязаните зеленчуци и месото. Добавете прецедения бульон, 1 ч.ч. вода и сол на вкус. Похлупете и варете на бавен огън, след което добавете доматен сок и червен пипер. Варете още 30 минути и накрая изключете и оставете да къкри на горещия котлон.